Basın İlan Kurumu'ndan gazetecilere 5 yıldızlı tatil imkanı

Basın İlan Kurumu (BİK)'nun, Darıca Bayramoğlu'ndaki tatil köyü, 2 yılda yapılan çalışmaların sonucunda gazetecilere 5 yıldızlı tatil imkânı sunmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzme havuzundan plajına, restoranından spor salonu ve tenis kortuna kadar her ayrıntının düşünüldüğü tesis, gazetecilere aileleriyle uzaklara gitmeden ekonomik olarak tatil imkânı sunuyor. Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Muharrem Mermertaş, ?Gazeteciler, kendi evleri olan bu tesisten pek haberdar değil ama gelenler ve bilenler hayran kalıyor.? dedi.

Basın İlan Kurumu Tatil Köyü, 1968 yılından beri Kocaeli'ye bağlı Darıca ilçesindeki, Bayramoğlu-Balyanoz koyu mevkiinde misafirlerine hizmet veren sosyal amaçlı bir tesis. Yaklaşık 45 bin metrekare alan üzerinde bulunan tesiste; 5 yıldızlı konforu olan 76 otel odası, restoran, yüzme havuzu, plaj, kafeler, spor sahaları, yürüyüş alanları ve çocuk parkı, 400 kişilik konferans salonu ve oyun salonu gibi imkânlar mevcut. Tesiste, her yıl yaz dönemlerinde öncelikli olarak basın sektöründe çalışanlar ve yakınlarına düşük fiyat, yüksek konfor anlayışı ile tam pansiyon konaklamalı ve günübirlik hizmet veriliyor.

Bu yıldan itibaren artık kışları da tesis açık kalacak ve hem gazetecilere çeşitli seminerler verilecek hem de tatilini yapmak isteyenler buradan yararlanabilecek. Ayrıca imkanlar dahilinde basın mensubu olmayanlar da bu hizmetten yararlanabiliyor. Tüm bunların yanı sıra tatil köyünde idarenin belirleyeceği şartlar dahilinde düğün, seminer, toplantı organizasyonları da yapılabiliyor. Özellikle son dönemde revaçta olan kır düğünleri için yemyeşil bir ortamda muhteşem bir düğün organizasyonu yapılıyor.

Restoranda müşteriler için açık büfe sabah kahvaltı ile öğle ve akşam yemekleri servis ediliyor. Dileyenler, zengin meze ve ızgara çeşitlerinden oluşan alakart servisini tercih edebiliyor. Tatil köyünde yüzme havuzu, plaj, halı saha, tenis kortu, basketbol sahası, fitness salonu, oyun salonu ve yürüyüş yolları bulunmakta olup minik misafirler için de oyun parkı ve çocuk havuzu ile minik bir aquapark bulunuyor.

?2 YILDA MODERNLEŞTİRİLDİ?

Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Muharrem Mermertaş, tesisin 45 yıllık olmasına rağmen özellikle son iki yıldır yapılan çalışmalar ile modern bir tatil köyü haline geldiğini söyledi. Mermertaş, şunları kaydetti: ?Genel Müdürümüz Mehmet Atalay'ın çabaları ile yenilenen tesisimiz artık eskisinden çok daha fazla ihtiyaca cevap verebiliyor. Özellikle İstanbul ve Marmara'daki diğer şehirlerimizde görev yapan gazeteci ve basın mensupları için bulunmaz bir tatil fırsatı. Anadolu'nun diğer şehirlerindeki gazeteci arkadaşlarımız için de ulaşımı çok rahat olan bu tesisimiz değerlendirilebilir. Sabiha Gökçen Havalimanına çok yakın olan tesisimize Diyarbakır'dan, Trabzon'dan, Samsun'dan Adana'dan yani Türkiye'nin her bölgesinden ulaşım çok kolay. Tüm gazetecilerin bu tesisi kendi evi olarak görmesini ve ailesiyle rahat bir tatil geçirmesini hedefliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber